• Home
  • Nieuws
  • Business
  • College Style failliet verklaard

College Style failliet verklaard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een week nadat College Style een faillissement heeft aangevraagd, heeft de rechtbank van Rotterdam dit toegekend. Dit blijkt uit informatie van Faillissementsdossier.nl, het bedrijf is op 28 november door de rechtbank failliet verklaard.

Het Ridderkerkse College Style B.V. richt zich op de gereformeerde gemeenschap. Het bedrijf is dan ook voornamelijk aanwezig in gemeenten waar de gereformeerde doelgroep breed vertegenwoordigd is. Op dit moment heeft het bedrijf 12 winkels en 3 pop-up stores. De keten is aanwezig in Leerdam, Goes, Barneveld, Ridderkerk, Oud-Beijerland, Katwijk, Rhenen, Kampen, Zierikzee, Alblasserdam, Capelle aan de IJsel en Kootwijkerbroek. Sinds de aanvraag van het faillissement is de website van de keten offline.

Faillissement voor College Style

Vorige week meldde eigenaar Jan Roukens al tegen het Reformatorisch dagblad het faillissement te hebben aangevraagd. De reden van het faillissement word door Roukens gezocht bij ‘de ontzettend grote concurrentie van webshops, de toenemende neiging van consumenten om hun inkopen in de grote steden te doen en de afnemende loyaliteit in de reformatorische gezindte aan ‘eigen’ onderneming,’ aldus Roukens tegen het RD.

Als curator in de zaak is Leonard Boender van DVDW Advocaten uit Rotterdam aangesteld. Hij zal verder de zaak afhandelen. Op dit moment is voor alle 78 medewerkers van College Style B.V. ontslag aangevraagd. Zij werden op de hoogte gebracht van de aanvraag tijdens een bijeenkomst vorige week maandag.

Het bedrijf werd in 1991 opgericht door de ouders van huidige eigenaar Jan Roukens. Het bedrijf startte als Roukens dameskleding, maar de formule College Style werd al snel toegevoegd in 1993. Op het hoogtepunt had de keten 22 filialen. In 2014 vond al de eerste reorganisatie plaats en sloten vier vestigingen van College Style. De meest recente sluiting was het filiaal in Rijssen dat dit jaar dicht ging.

Beeld: College Style Facebook

College Style