Converse draait op voor kosten faillissement Waalwijkse schoenhandelaar

Sporttrading uit Waalwijk ging in bijna tien jaar geleden failliet doordat Converse beslag liet leggen op alle voorraden van het bedrijf. Ten onrechte blijkt nu volgens de rechtbank van Breda. Converse en de Nederlandse distributeur van All Stars-schoenen Kesbo Sport draaien op voor de faillissementskosten.

Converse én Kesbo Sport beschuldigden in 2009 Sporttrading ervan dat ze nep-All Stars distribueerden. Daarop liet het sportmerk duizenden schoenen weghalen bij onder andere V&D, Scapino, Makro maar ook bij Carrefour in België en Metro in Duitsland. Kort na deze actie stopten banken hun kredietverstrekking en werden er geen betalingen meer gedaan door afnemers. Het betekende het einde voor Sporttrading.

In de rechtszaken die volgden bleek dat de schoenen uit dezelfde fabriek kwamen als waar Converse de schoenen laat maken en dat ze door Sporttrading waren ingekocht via officiële Converse-distributeurs. De rechtbank heeft nu de vordering tot schadevergoeding toegewezen, maar deze moet nog berekend worden door de curator. Voorlopig krijgt het bedrijf de 40.000 in beslag genomen paar schoenen terug uit 2009.

Beeld: Pexels

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN