• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Curator: Geen bod uitgebracht op failliet Athleteshop, ‘naam besmeurd’
Curator: Geen bod uitgebracht op failliet Athleteshop, ‘naam besmeurd’

Business

Curator: Geen bod uitgebracht op failliet Athleteshop, ‘naam besmeurd’

Door Caitlyn Terra

9 aug. 2018

“De naam Athleteshop blijkt ernstig besmeurd,” zo luidt het oordeel van de curator van het faillissement in het faillissementsverslag. Er is dan ook geen enkel bod uitgebracht om de gehele onderneming door te starten met het behoud van een gedeelte van het personeel.

“Verhalen over de negatieve naam, de investeringen die nodig zijn om het imago te herstellen en de kosten die dit met zich mee zal brengen [hebben de naam besmeurd, red.],” aldus het verslag. Daarom is besloten om het bedrijf in delen te verkopen, zo is de conclusie van de curator.

Athleteshop werd begin juli failliet verklaard door de rechtbank van Groningen. Het bedrijf maakte een explosieve omzetgroei door de afgelopen vijf jaar, maar leed ondanks de groei verliezen en kende een ‘permanente liquiditeitsbehoefte’ aldus de curator. Alhoewel de oorzaken van het faillissement nog in onderzoek zijn, kan al wel geconcludeerd worden dat de marges te klein waren en de onderneming de grenzen van de omzet had bereikt en overschreden, aldus de curator. “Leveranciers kregen tijden niet betaald en staakten leveringen, terwijl aan de afzetkant klanten bestelden en betaalden, maar hun waar niet, of ondeugdelijk geleverd kregen. De leveringsproblemen hebben Athleteshop negatief in het nieuws gebracht. Mede ten gevolge van die negatieve berichten namen de bestellingen af.” Uiteindelijk is het faillissement door het bedrijf zelf aangevraagd.

In het verslag is te zien dat in 2016 de Athleteshop even winst heeft gemaakt tussen de verlieslatende jaren door, de winst kwam toen neer op een ruime 29.000 euro. In 2017 kwam de omzet neer op 22,7 miljoen euro en leed het bedrijf uiteindelijk een verlies van 3,5 miljoen euro.