• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Curator Witteveen houdt 72 winkels open

Curator Witteveen houdt 72 winkels open

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Van modeketen Witteveen, die eind juli failliet werd verklaard, kunnen voorlopig 72 van de 98 winkels geopend blijven. Dat heeft de curator in overleg met de bank geregeld. De overige 26 filialen van de keten blijven gesloten en ook de webshop ligt tot nader order stil. Dat meldt Retail Detail.

De curator laat weten dat de hoop op een doorstart voor de keten nog steeds groot is. Een aantal geïntersseerden heeft zich gemeld, maar hoeveel dat er zijn of om welke partijen het gaat is niet bekend. Inzet van de doorstart is in ieder geval dat zoveel mogelijk banen behouden kunnen blijven. Ten tijde van het faillissement waren ongeveer 400 mensen werkzaam bij Witteveen.

Witteveen werd op 25 juli failliet verklaard. Het faillissement werd aangevraagd door de Belastingdienst. De retailer zou een te hoge belastingschuld hebben en zich niet aan een betalingsregeling hebben gehouden. Een maand eerder nam ABN Amro een belang in het bedrijf door 3,6 miljoen euro aan leningen om te zetten in aandelen. Door het faillissement kon die transactie echter niet volledig worden afgerond. Witteveen is sinds begin dit jaar in handen van O&C Investments.

Witteveen