• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Curator: ‘Zes geïnteresseerden in doorstart Men at Work’

Curator: ‘Zes geïnteresseerden in doorstart Men at Work’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zes geïnteresseerde partijen hebben zich gemeld voor een mogelijke doorstart van Men at Work. Dat schrijft curator Mr E.W. Baart in het meest recente faillissementsverslag dat afgelopen dinsdag werd gepubliceerd.

Volgens Baart denken de meeste bieders aan dezelfde aanpak, namelijk een uitverkoop in de winkels waarbij gebruik wordt gemaakt van “het personeel dat onder de loongarantieregeling valt en de opzegtermijn van de huurovereenkomsten”. Als het niet lukt om een doorstart te realiseren, gaat het grootste deel van de 27 Men at Work-filialen per 1 augustus dicht. Vijf winkels in grote steden zullen in dat geval tot 10 augustus worden gebruikt om de restproducten te verkopen, aldus het verslag.

Verder spreekt Baart in het faillissementsdossier van ‘onbehoorlijk bestuur’, omdat de jaarrekening over 2016 niet tijdig is gedeponeerd. Hiernaar wordt nog nader onderzoek gedaan.

Men at Work werd op 26 juni failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Begin deze maand ging ook de Belgische tak van de modeketen failliet. Als oorzaak noemt Baart teruglopende verkoopresultaten. Voor de Belgische winkels is inmiddels een overnamekandidaat gevonden, maar om welke partij het precies gaat is nog onbekend.

Men At Work