Het Spaanse merk Custo Barcelona komt weer terug in Nederland. Gabeler-collection, bekend van de designriemen en sieraden, zal het merk vanaf volgend jaar in samenwerking met Belgische collega Jan Callaert Agency's vertegenwoordigen op de Nederlandse markt.

Acht jaar geleden werd het trendy label uit Spanje al eens op de Nederlandse markt gebracht. "Toen heeft Custo hier gedurende vier jaar behoorlijk gevlamd," herinnert Tim van Engeland, van Gabeler, zich. Volgens hem was die populariteit een belangrijke reden waardoor het destijds mis ging met het merk "De toenmalige agent kon de leverbetrouwbaarheid van het merk niet meer waarborgen," legt hij uit. Om het merk weer vaste voet op de Nederlandse bodem te geven, wil Gabeler-collection het daarom deze keer rustiger aanpakken: "We willen volgend jaar beginnen met maximaal 100 verkooppunten."

Designerlabel Custo Barcelona, werd in de vroege jaren '80 opgericht door de broers Custodio en David Dalmau en vond al gauw erkenning in de internationale modewereld.

De kledingstuken van het designerlabel hebben als belangrijkste kenmerk dat de kleding vaak een vrolijke mix is van verschillende prints en materialen. Momenteel heeft Custo Barcelona m eer dan 3000 verkooppunten, verdeeld over vijf continenten. De VS vormt de belangrijkste markt voor het merk.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN