Het familiebedrijf De Greef Textiel is failliet verklaard. De Helmondse stoffenhandel kon na 80 jaar het hoofd niet meer boven water houden. Reinoud van Oeijen is aangesteld als curator. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Er zijn 64 mensen werkzaam bij het bedrijf, verdeeld over 5 filialen. De winkel had vestigingen in Helmond (Stiphout), Veldhoven, Horst, Venray en Tilburg. De winkels zijn voorlopig nog open. Eerder sloot de vestiging in Breda al zijn deuren.

Van Oeijen laat weten een oproep te doen voor een overname. “Het zou een drama zijn als een familiebedrijf als De Greef uit het straatbeeld moet verdwijnen,” stelt hij. Hij zal op zoek gaan naar een overnamekandidaat, die het bedrijf in z’n geheel of in onderdelen wil overnemen.

Directielid Hans de Greef laat aan het Brabants Dagblad weten ‘kapot te zijn’ van het faillissement. “Tachtig jaar historie naar de mallemoer. De retail is veranderd. We hadden een teruglopende omzet. De emoties zijn nu te hoog om vooruit te kijken,” zegt hij telefonisch tegen de krant. De curator wil geen uitspraken doen over de hoogte van mogelijke schulden.

Hoewel het nog te vroeg is om een definitieve oorzaak aan te wijzen, zegt de curator dat ‘de veranderende marktomstandigheden’ een rol spelen bij het faillissement. Vooral oudere mensen kochten stoffen, en die ‘sterven uit’. Daarnaast is er veel concurrentie door confectiekleding, goedkope stoffen uit het buitenland en veranderende trends.

Het familiebedrijf De Greef Textiel werd opgericht in 1937 en inmiddels stond de derde generatie winkeliers aan het hoofd van de onderneming.

Bekijk de vestigingen op de kaart.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN