• Home
  • Nieuws
  • Business
  • De laatste Dassler verlaat Adidas

De laatste Dassler verlaat Adidas

Door DPA

bezig met laden...

Het einde van een tijdperk bij Adidas: Frank Dassler, de laatste afstammeling van Adolf (Adi) Dassler, oprichter van het bedrijf, verlaat het sportmerk. De 61-jarige Dassler is officieel met pensioen sinds 31 januari. Dit heeft de groep bevestigd. Frank Dassler was sinds 2004 hoofd van de juridische afdeling van Adidas. Hij is de kleinzoon van Rudi Dassler, de oprichter van de concurrent Puma.

Tijdens zijn studie rechten werkte Frank Dassler aanvankelijk op de PR-afdeling van Puma, aldus Adidas. In het begin van de jaren tachtig bouwde hij daar de onderzoeksafdeling op. Van 1985 tot 1987 was hij ook president van de Amerikaanse dochteronderneming van Puma.

Na de pensionering zal Dassler Adidas vertegenwoordigen als lid van geselecteerde brancheverenigingen. Wie hem opvolgt als hoofd van de juridische afdeling zal in de komende maanden worden aangekondigd. De taak zal in eerste instantie worden overgenomen door Paul Ehrlich.

De broers Adi en Rudi Dassler richtten vóór de Tweede Wereldoorlog samen de schoenenfabriek Gebrüder Dassler Schuhfabrik op. De partners kregen na de oorlog ruzie en begonnen ieder een eigen schoenenmerk. Rudi richtte in 1948 Puma op en Adi begon Adidas. De nazaten van de oprichters spelen bijna geen rol meer in de bedrijven. (DPA)

Adidas
Frank Dassler
Puma