• Home
  • Nieuws
  • Business
  • De rijkste modemensen: Top 10 mode miljardairs in 2017

De rijkste modemensen: Top 10 mode miljardairs in 2017

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |INTERACTIEVE KAART

De mode industrie is een steeds veranderende sector waar alles kan. Het ene jaar kan jouw merk het meest gewilde merk zijn, het andere jaar op de rand van een faillissement. Toch zijn er verschillende bekende modehuizen en retailers die blijven vechten en steeds hun consumenten weten te pleasen met nieuwe ontwerpen jaar in jaar uit. Het zijn dan ook deze modehuizen en retailers die toonaangevend zijn geworden en miljarden aan omzet draaien. Maar wie zijn de ondernemers, mannen en vrouwen, achter deze bedrijven, die steeds het voor elkaar krijgen om alle verwachtingen te overkomen en hun nettowaarde elk jaar te vergroten. Is Amancio Ortega nog steeds 's werelds rijkste man in de mode? Of is hij van zijn troon gestoten door een andere mode magnaat?

FashionUnited onderzoekt de nettowaarde en aandelen van de Top 10 rijkste miljardairs in de mode gebaseerd op de jaarlijkse World's Billionaire lijst van Forbes en deelt deze in de onderstaande StoryMap.

Klik op 'Start Exploring' om te beginnen. Gebruik de pijlen om door de kaart te navigeren of klik op de iconen op de wereldkaart voor meer informatie.

FashionUnited publiceert haar eigen Rijkste modemensen-lijst van H1 2017 in juni.

Bekijk ook FashionUnited's Top 200 rijkste mensen in de modebranche, een product van de Business Intelligence afdeling:List of the richest people in fashion

Vertaling en bewerking: Caitlyn Terra

Amancio Ortega
Bernard Arnault
Inditex
rijkste modemensen
Top 10 rijkste mensen uit de modewereld