• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Decathlon ontvangt strafklacht van Belgische vakbonden, ‘bereidt verhuizing distributiecentrum naar Tilburg voor’

Decathlon ontvangt strafklacht van Belgische vakbonden, ‘bereidt verhuizing distributiecentrum naar Tilburg voor’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Decathlon

Belgische vakbonden dienden maandagochtend een strafklacht in bij de arbeidsrechtbank in Mechelen tegen sportmodeketen Decathlon. De sportmodeketen zou een reeks sociaalrechtelijke inbreuken hebben gemaakt, zo schrijft Belgische krant De Standaard.

De strafklacht heeft betrekking op de sportmodeketen én de top drie van het bedrijf; Louise Chekroun, Chief Executive Officer van Decathlon Belgium, Romuald Saenen, de personeelsdirecteur en Frederik Doto, de voorzitter van de onder­nemingsraad. Decathlon zou de regels van het sociaal overleg negeren. Chekroun, Saenen en Doto worden ervan verdacht de ondernemingsorganen te verhinderen, inbreuk te plegen op cao’s en de wet-Renault niet te respecteren, zo schrijft De Standaard.

De vakbonden vragen zich al langer af of Decathlon het sociaal overleg wel serieus neemt. Dat leidde begin dit jaar tot een plotselinge staking bij het depot in Willebroek, waar de sociale inspectie tussenkwam en waar voorzieningsvergaderingen werden belegd. Deze leidden echter tot geen concreet resultaat.

De vakbonden zien daarnaast ook dat Decathlon zijn personeelsbestand in het Willebroek-depot aan het uitdunnen is. Daardoor lijkt het erop dat de sportmodeketen voorbereidingen treft om het e-commerce distributiecentrum naar Tilburg (Nederland) te verhuizen. De verhuizing zou mogelijk eind januari al kunnen plaatsvinden, aldus De Standaard. De vakbonden zijn bang dat het distributiecentrum in Willebroek dan enkel nog de fysieke winkels van voorraad zou voorzien.

Decathlon