• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Deel failliete franchisewinkels Esprit overgenomen door The Stone

Deel failliete franchisewinkels Esprit overgenomen door The Stone

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Voor vijf van de dertien franchisewinkels van Esprit is er goed nieuws: de winkels worden overgenomen door Stone Holding. De winkels zullen uiterlijk half maart weer open gaan. Dat heeft de curator van het failliete moederbedrijf Arpi aan Retailnews laten weten.

De vijf franchisewinkels in Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Hellevoetsluis en Zoetermeer maken een doorstart onder hun eigen naam, maar de Esprit-winkel in Zwijndrecht zal een vestiging van The Stone worden. The Stone heeft al 32 winkels in Nederland.

De overname is overigens nog niet helemaal afgerond; de curator zit nog om tafel met personeelsleden. Een aantal van hen heeft al een nieuw arbeidscontract gekregen.

Eind januari gingen de franchisevestigingen failliet. Ook over de winkels van Betty Barclay, B&B, Gerry Weber, Street One en Sandwich werd een faillissement uitgesproken. Voor deze winkels ziet de toekomst er ook positief uit; Betty Barclay en B&B in Spijkenisse maken een doorstart dankzij de vennootschappen Zini en Nizi. Vooralsnog behouden vijf personeelsleden hun baan. Betty Barclay gaat echter wel verder onder een andere naam; de internationale ‘Olsen-formule’. B&B kan zijn naam wel behouden.

Beeld: Facebook Esprit Dordrecht

Esprit