Een bekend merk uit de Deense mode-industrie is failliet: Bruuns Bazaar. Het label heeft het nieuws zelf bekendgemaakt.

Hoewel het modehuis in staat was om de financiële verplichtingen te minderen en het al halverwege een turnaround was, lukte het Bruuns Bazaar niet om ‘voldoende financiering op lange termijn veilig te stellen voor het tweede deel van het herstructureringsplan’, zo liet het Deense label in een statement weten. De extra middelen waren nodig voor de ontwikkeling van marketing en verkoop. Toen die niet gerealiseerd konden worden, zag Bruuns Bazaar geen andere optie dan faillissement aan te vragen.

Ondanks de ‘bereidheid van eigenaren om een double-digit miljoenen dragen’ is er geen ‘financiële oplossing voor de lange termijn’ is gevonden, stelt Bruuns Bazaar. Het Deense bedrijf verontschuldigt zich tegenover ‘de efficiënte medewerkers en zakelijke partners in binnen- en buitenland’.

Bruuns Bazaar is in 1994 opgericht door de broers Teis en Bjørn Bruun. Het label staat bekend om de Scandinavische minimalistische stijl en is al lange tijd een van de bekendste labels uit de Deense modewereld. Het Deense merk behoort tot de Scandinavian Designers Group, waar ook merken als Baum & Pferdgarten en Six Ames onder vallen. Deze labels zijn geen onderdeel van het faillissement.

Sinds 2013 was Lene Borggaard de creatief directeur van Bruuns Bazaar.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN