• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Denham the Jeanmaker overgenomen door Trendy China Group Co. Ltd.

Denham the Jeanmaker overgenomen door Trendy China Group Co. Ltd.

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Denham the Jeanmaker heeft een nieuwe eigenaar, het merk is overgenomen door de Trendy China Group Co. Ltd. De groep heeft een meerderheidsbelang genomen in het denim merk zo meldt Denham in een persbericht.

Trendy heeft het meerderheidsbelang van Amlon Capital BV overgenomen. Oprichter en CEO Jason Denham blijft als aandeelhouder verbonden aan het bedrijf, zo blijkt uit het persbericht. Trendy is geen vreemde van Denham, in maart 2017 startten de twee een joint-venture in China om het merk in China op te bouwen. “Trendy is een sterk retail bedrijf met duizenden winkels in China en heeft de laatste jaren succes merken als Miss Sixty en Superdry aldaar gelanceerd,” aldus Ludo Onnink, de vertrekkende Ceo van Denham. “Met Trendy als aandeelhouder, met veel relevante retailervaring, is dit een mooie stap om de volgende tien jaar van onze geschiedenis in te gaan om ambitieus verder te groeien.” Ludo Onnink is betrokken bij de herlancering van McGregor, zo werd in december bekend.

Trendy China Group Co. Ltd. neemt meerderheidsbelang in Denham the Jeanmaker

“We zijn erg blij om Trendy als sturende aandeelhouder en partner in ons bedrijf te krijgen,” aldus Jason Denham in het persbericht. “Na de start van onze Chinese joint-venture is de relatie met Jacky Xu, voorzitter van de raad van bestuur bij Trendy, intensiever geworden en dat heeft geleid tot deze transactie.” Samen met Trendy heeft Denham al 16 winkels geopend in belangrijke steden in China en de komende jaren wil het merk fors groeien.

“We zien veel mogelijkheden om de Denham business te laten groeien in bestaande maar ook nieuwe markten en er nog een invloedrijker jeansmerk voor de toekomst van te maken,” aldus Andre Chen, de nieuwe CEO van Denham. “Dit zullen we doen door ons jeansaanbod nog verder te verbeteren, maar ook door andere categorieën toe te voegen, of uit te bouwen.”

Beeld: Denham the Jeanmaker

DENHAM
Denham the Jeanmaker
Trendy China Group Co. Ltd.