• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Dit wordt het modenieuws van week 16 - 2021

Dit wordt het modenieuws van week 16 - 2021

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 16. Dit staat op de redactie agenda van maandag 19 april tot en met zondag 25 april.

Een nieuwe manier van samenwerken: Studio Subtl laat retailers op drie manieren geld verdienen met collectie

Duurzaamheid in iedere vezel, zo omschrijft oprichter Jorn van het Hof zijn mannenmodemerk Studio Subtl. De ondernemer heeft alle aspecten van het bedrijf onder de loep genomen en daar zelfs het distributiemodel op aangepast. “Er is nu veel aandacht voor duurzaamheid aan de productiekant, maar in de distributie wordt het vaak vergeten.” FashionUnited spreekt Van het Hof over het merk, maar ook twee retailers die deelnemen aan de distributiepilot van het merk.

Plusmarkt voor een nieuwe retailgeneratie

Nu lichaams positiviteit aan momentum blijft winnen, wordt maat inclusiviteit door steeds meer merken omarmd. Het doel is producten en stijlen te kunnen aanbieden die volledig aan de behoeften van hun klanten voldoen. Aanhoudende ontevredenheid over het gebrek aan keus, de slechte pasvorm en het risico op body shaming, wordt nu eindelijk beantwoord met innovaties en systematische veranderingen die grotere maten accepteren.

Herenmodetrend in Herfst 2021: geel

Herenmode omarmt in najaar 2021 meer verzadigde kleuren. Ontwerpers vestigen de aandacht minder op het traditionele herfstpalet van neutrale- en aardetinten en kiezen daarentegen voor meer opvallende looks zoals rood en geel.

Innovaties op het gebied van denim: Hoe merken de industrie schoner maken

De denim industrie heeft een lange weg afgelegd sinds Levi Strauss in 1873 zijn eerste blauwe spijkerbroek ontwikkelde voor goudzoekers in de omgeving van San Francisco. Deze eerste spijkerbroek was ontworpen voor mannen. Vrouwen moesten wachten tot de volgende eeuw, het jaar 1934 om precies te zijn, om een spijkerbroek te kunnen dragen. De door Levi's ontwikkelde spijkerbroek is gemaakt van een stevige katoenen stof. Om te voorkomen dat deze ‘spijkerstof’ scheurde, voegde Levi klinknagels toe en werd de eerste spijkerbroek geboren.

Op de kalender

Fashion Revolution Week - 19-25 april

Tijdens Fashion Revolution Week wordt stilgestaan bij de instorting van de Rana Plaza-fabriek, waarbij op 24 april 2013 meer dan 1.000 mensen omkwamen en nog veel meer gewonden raakten.

Van 19 tot 25 april vertellen Fair Wear-merken op Instagram over hoe zij werken aan eerlijke arbeidsomstandigheden. In deze editie worden vier Fair Wear-merken geïnterviewd door een social media influencer: het Nederlandse modemerk King Louie, het Belgische modemerk JBC, het Oostenrijkse woontextielmerk Mary Rose en het Duitse outdoormerk Deuter.

Overzicht interviews:

  • Woensdag 21 april 18.00: MaryRose x Berosa_gogreen
  • Woensdag 21 april 20:00: JBC fashion x Lieve van den Weghe
  • Donderdag 22 april 16.00: KingLouie x When_Sara_Smiles
  • Vrijdag 23 april 13.00: Deuter x FashionChangers

Week van het Tweedehands Textiel - 20-27 april

Textielhergebruik is goed voor onze planeet. Het scheelt een boel grondstoffen en kilo’s gifstof als je je kleding een tweede leven geeft. Door het bijvoorbeeld te doneren of zelf wat langer te dragen. In de Week van Tweedehands Textiel (WvTT) geven ReShare en het Leger des Heils dit onderwerp de welverdiende aandacht met onder andere filmpjes, blogs en events.

Kingpins24 Amsterdam - 20-22 april

Dinsdag begint alweer de derde digitale editie van Kingpins24 Amsterdam. Gedurende drie dagen zijn verschillende, gratis events georganiseerd. Dag 1 is 'Inpsiration Day', dag 2 is 'Innovation Day', en dag 3 is 'Earth Day'.

Webinar: Btw e-commerce voor webshop ondernemers - 20 april

Dinsdag 20 april van 19.00 tot 20.30 legt de Belastingdienst wat de gevolgen zijn van de nieuwe EU btw-regels e-commerce die vanaf 1 juli 2021 zullen ingaan.

Opening The Swapshop Haarlemmerdijk

Zaterdag 24 april opent 'The Swapshop' op de Haarlemmerdijk te Amsterdam haar deuren. De bedoeling is dat je herdraagbare kleding meeneemt, en het inruilt voor een ander item. Ook is in de winkel een mini/textielcontainer waar ander textiel ingeleverd kan worden.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Dit wordt het modenieuws