Diverse partijen maken plannen voor panden V&D

Diverse diverse partijen lijken al veel interesse te hebben in de panden van V&D. De verhuurders hebben de handen ineen geslagen en werken aan een ‘back-upplan’. Tegelijkertijd aast het Canadese warenhuis Hudson’s Bay ook op panden van V&D, meldt het Financieele Dagblad.

Een aantal pandeigenaren heeft de handen ineengeslagen en werkt momenteel aan een ‘back-upplan’. Maar de banden met de curatoren worden nog steeds warm gehouden, wordt er tegelijkertijd benadrukt. Verhuurder ASR, eigenaar van zes panden van het warenhuis, denkt al na over een nieuwe invulling van de panden, als er geen of een beperkte doorstart wordt gerealiseerd. ''We zien kansen en zijn hiervoor in gesprek met diverse internationale retailers',” laat ASR aan de media weten. Hierbij wordt gedacht aan een andere warenhuisketen in het middensegment, zoals het Britse John Lewis.

Het retailbedrijf Hudson’s Bay Company uit Canada, zou al interesse hebben getoond in de panden van V&D. Volgens de Telegraaf heeft de eigenaar van het Duitse warenhuis Kaufhof en het Belgische Galeria Inno al contact gezocht met vastgoedeigenaren, buiten de curatoren om. Hudson’s Bay Company zou namelijk zelf een nieuwe winkelformule willen lanceren.

De 62 panden van V&D waren tot 10 jaar geleden eigendom van het warenhuis. In 2005 werden de panden door de toenmalige eigenaar verkocht, en daar verdiende hij zo’n 1,3 miljard euro aan. Het warenhuis zag echter niets van dat bedrag. Tegelijkertijd had het warenhuis maandelijks 8 miljoen euro aan huurlasten.

De geïnteresseerde partijen hebben tot en met dit weekend om zich te melden bij de curatoren met een voorstel en een eerste bod. Er waren tot nu toe zo’n 60 belangstellende partijen, waarvan verwacht wordt dat er zo’n 20 geïnteresseerden een voorstel zullen doen. De curatoren zullen zich de komende week buigen over de voorstellen en met een klein aantal potentiële kandidaten verder gaan. Die zullen dan meer informatie krijgen over V&D, waarop ze een tweede en bindend bod kunnen uitbrengen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN