• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doniger Fashion Group naar de rechter voor huur twee panden

Doniger Fashion Group naar de rechter voor huur twee panden

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Doniger Fashion Group, het nieuwe moederbedrijf van McGregor en Gaastra, gaat voor de huur van twee panden naar de rechter. De onderneming heeft voor drie van de vijf gewenste flagshipstores al nieuwe huurovereenkomsten gesloten, maar kan geen overeenstemming bereiken over de overige twee. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag dat onlangs werd gepubliceerd.

Doniger Fashion Group maakte eerder al bekend van de in totaal 90 winkels er 5 aan te merken als flagshipstores, omdat deze “van essentieel belang voor de voortzetting van de activiteiten” zijn. Twee van de vijf winkels bevinden zich in Amsterdam, de andere drie in Maastricht, Den Haag en Laren.

Voor twee filialen heeft het bedrijf geen akkoord bereikt over een indeplaatsstelling, waarvoor momenteel een procedure loopt bij de kantonrechter. Inmiddels is voor 70 panden wel een huurovereenkomst gesloten. Op drie locaties is een indeplaatsstelling uitgevoerd en 15 winkels zijn gesloten, zo blijkt uit het verslag.

Doniger Fashion Group, voor de overname bekend als de McGregor Fashion Group, had voor het faillissement huurovereenkomsten voor in totaal 88 winkels van McGregor, Gaastra en Adam Brandstore. Het nieuwe moederbedrijf wil de winkels van Adam Brandstore verkopen en de overige winkels laten leiden door franchisenemers.

Verder melden de curatoren in het faillissementsverslag dat deze maand nog wordt gestart met het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement, te beginnen met een enquête onder de werknemers. De resultaten van het onderzoek volgen naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar.

Beeld: McGregor Fashion Facebook

Doniger Fashion Group
McGregor