Doorstart: Dungelmann verkocht voor 1,1 miljoen euro

Dungelmann Schoenen B.V. is voor ruim 1,1 miljoen euro van handen gewisseld, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag. Het verslag benadrukt dat het gaat om de doorstart van een gedeelte van Dungelmann-concern en de naam van de doorstartende partij wordt niet genoemd.

Als reden van het faillissement wordt een acuut liquiditeitsprobleem genoemd dat ontstond door de omzet in mei en juni die dermate tegenviel. Dungelmann was al twee jaar bezig met een reorganisatie waarbij diverse winkels zijn gesloten. Andere winkelsluitingen stonden nog op de planning. “Gelet op de liquiditeitspositie van gefailleerde voorzag de directie dat niet langer aan alle lopende verplichtingen zou kunnen worden voldaan en is besloten faillissement aan te vragen,” aldus de curator in het verslag.

Faillissement Dungelmann veroorzaakt door acuut liquiditeitsprobleem

In het verslag is te zien dat de omzet tussen 2017 en 2018 terugliep van 16,7 miljoen euro naar 13,6 miljoen euro. Dungelmann Schoenen B.V., het moederbedrijf van alle andere Dungelmann vennootschappen, leed in 2017 al een verlies van 337.000 euro. Dit steeg in 2018 naar een verlies van 1,4 miljoen euro.

De curator geeft aan dat de doorstarter, waarvan de naam nog steeds onduidelijk is, een goodwill van 135.000 euro heeft voldaan. 100.000 hiervan is gestort op de boedelrekening van de gefailleerde. De resterende 35.000 euro is op een aparte faillissementsrekening gezet. De doorstarter en de curator zijn overeengekomen dat het bedrag terugbetaald wordt als de doorstarter op 1 januari 2020 minimaal zes voormalige Dungelmann-winkels exploiteert en het daarmee corresponderend aantal voormalig personeelsleden van het Dungelmann concern in dienst heeft. Per 12 augustus zijn de activiteiten van Dungelmann voortgezet door de doorstartende partij, aldus het verslag.

Door diverse media wordt Martijn Rozenboom aangewezen als de doorstartende partij achter Dungelmann. Dit wordt onder andere bericht door Schoenvisie en Retailtrends. Rozenboom was eerder al betrokken bij de doorstart van McGregor, Gaastra en Supertrash.

Beeld via CBRE

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN