• Home
  • Nieuws
  • Business
  • UPDATE: Doorstart komt dichterbij voor Quiksilver

UPDATE: Doorstart komt dichterbij voor Quiksilver

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

Op vrijdag 29 januari is bekend geworden dat de rechtbank van Delaware het herfinancieringsplan van Quiksilver heeft goedgekeurd. Het bedrijf verwacht daarom in de week van 8 februari een doorstart te kunnen maken.

”Dit is een mijlpaal in de evolutie van Quiksilver en we zijn blij dat de rechtbank toestemming heeft verleend voor ons plan om een doorstart te maken,” zei Pierre Agnes, de CEO van het Amerikaanse surfmerk, in een persbericht. “Dit is een bevestiging van onze sterke visie, krachtige merken, gepassioneerde medewerkers en loyale klanten.”

Surfmerk Quiksilver heeft een roerige tijd achter de rug. Nu is er voor het eerst weer positief nieuws: het bedrijf heeft naar verluidt bijna een akkoord bereikt omtrent een doorstart. Meerderheidsaandeelhouder Oaktree Capital Management heeft volgens Bloomberg toegezegd dat het 14 miljoen dollar (12,8 miljoen euro) zal betalen als onderdeel van een herfinancieringsplan.

Enkele andere investeerders in het bedrijf zijn het echter niet eens met het voorstel van Oaktree Capital Management, dat momenteel 73 procent van Quiksilver´s aandelen bezit. Volgens hen is het bedrijf 690 miljoen dollar (632,8 miljoen euro) waard in plaats van 546 miljoen dollar (500,8 miljoen euro). De investeerders vinden dat Oaktree Capital Management daarom 91 miljoen dollar (83,4 miljoen euro) in plaats van de voorgestelde 14 miljoen dollar (12,8 miljoen euro) moet neertellen onder het herstructureringsplan. Toch wordt gesproken van een naderende overeenkomst.

Als het genoemde herfinancieringsplan ook door de rechtbank wordt goedgekeurd, zal Quiksilver´s huidige schuld van 900 miljoen dollar (825 miljoen euro) nog maar 300 miljoen dollar (275 miljoen euro) bedragen. Oaktree Capital Management zal dan ook de eigenaar van het bedrijf worden. Op 4 februari doet de rechter een uitspraak in de zaak, en zal bekend worden of Quiksilver onder zijn investeerder kan verdergaan.

Oaktree Capital Management
Quiksilver