• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart Mexx bijna een feit

Doorstart Mexx bijna een feit

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Curator Frits Kemp en interim topman Herman Hovestad hebben het personeel van Mexx via een brief laten weten dat ze een geschikte koper hebben gevonden. De definitieve koopovereenkomst is nog niet gesloten, waardoor de naam van de koper nog niet bekend wordt gemaakt. Naar verwachting wordt de koopakte op 1 februari getekend. Dit meldt het Financieel Dagblad.

Volgens de brief aan het personeel van de modeketen gaat de gegadigde de plannen van Mexx grotendeels voortzetten met veel winkels en een aanmerkelijk behoud van werkgelegenheid, ook in het buitenland. Het bedrijf heeft 1.500 mensen in dienst en heeft winkels in vijftig landen ter wereld, waarvan er 315 winkels in Europa gevestigd zijn.

Voor de definitieve verkoopovereenkomst wordt gesloten, moet een aantal zaken worden geregeld. Aangezien bepaalde rechten en voorraden van Mexx zijn verpand, moet Kemp eerst toestemming van betrokken partijen hebben om de modeketen te kunnen verkopen.

Vorig jaar december heeft de modeketen het faillissement voor Mexx Europe International, Mexx Holding Netherlands, Mexx Europe en Mexx Europroduction aangevraagd. Ongeveer twee weken later gingen de Duitse takken, Mexx Modehandels en Mexx Holding failliet.

Faillissement
Mexx