• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart voor failliete Hema-filialen

Doorstart voor failliete Hema-filialen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het is gelukt om een doorstart te realiseren van de failliete Hema-filialen in Nijkerk en Hoevelaken. De vestigingen gaan begin januari weer open. Dat schrijft destadnijkerk.nl.

Het is nog niet bekend wanneer de winkels precies open gaan, laat landelijk Hema-woordvoerder Arnold Drijver weten. De heropening staat gepland voor half januari, of iets eerder als dat mogelijk is.

De vestigingen worden zoals verwacht overgenomen door Hema Nederland en er zal dus geen nieuwe franchisenemer komen. Volgens destadnijkerk.nl hangen advertenties waarin gevraagd wordt om personeel op de ramen van de winkels. Maar oud-personeel van de winkels hoeft zich geen zorgen te maken, benadrukt Drijver. “Voormalig personeel is uitgenodigd te solliciteren. Dat proces is nu aan de gang.”

In oktober moesten de filialen hun deuren sluiten, nadat de Hema was gestopt met het beleveren van de winkels. De geruchten gingen dat de franchiser met financiële problemen zou kampen. Kort daarna vroeg de ondernemer het faillissement aan.

HEMA