• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart voor schoenenketen Dungelmann

Doorstart voor schoenenketen Dungelmann

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Dungelmann heeft een nieuwe eigenaar. De schoenenketen werd eind juli failliet verklaard, maar inmiddels heeft de curator een overeenkomst bereikt met één van de geïnteresseerde partijen. Er is nog niet bekendgemaakt wie de investeerder is.

Het nieuws wordt gemeld door Schoenvisie en Retailtrends, maar het advocatenkantoor van de curator is op woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Eerder werd door de curator al bekend gemaakt dat meerdere partijen geïnteresseerd waren in de keten. De komende weken zal samen met het management van Dungelmann gekeken worden hoe en in welke omvang de activiteiten worden doorgezet. Op de website van Dungelmann kunnen op dit moment geen orders geplaatst worden, maar klanten kunnen nog wel in de winkels terecht. Alleen de winkel in Hilversum was door omstandigheden na het faillissement dicht.

Schoenenketen Dungelmann maakt doorstart

Onder het faillissement horen de winkels in Eindhoven, Rotterdam, Uden, ‘s-Hertogenbosch (waar ook het kantoor gevestigd is), Leiden, Hilversum, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Heemstede. Het bedrijf verkoopt onder andere schoenen van Vai Vai, Red Rag, Giorgio, Floris van Bommel en Timberland maar heeft ook een eigen merk genaamd Dungelmann.

Dungelmann werd in 1900 opgericht door Hans Dungelmann. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer sinds 2017. Onder leiding van Loes Lieste-Van de Velde verhuisde het hoofdkantoor van het familiebedrijf van Delfgauw naar Den Bosch. Hier vestigde het bedrijf zich boven de Dungelmann winkel aan de Pensmarkt.

Beeld via CBRE

doorstart
Dungelmann
Faillissement