• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Drie of vier strepen? Thom Browne wint Duitse rechtszaak tegen Adidas

Drie of vier strepen? Thom Browne wint Duitse rechtszaak tegen Adidas

Door Regina Henkel

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Adidas beweert dat Thom Browne inbreuk maakt op zijn handelsmerk: de drie strepen. Thom Browne '4-Bar wool blazer' (rechts) en Adidas 'Originals Superstar' schoenen en sportbroek (links) Credits: Adidas en Thom Browne

Het Amerikaanse modehuis Thom Browne heeft een rechtszaak tegen sportgigant Adidas gewonnen in Duitsland. In haar uitspraak van 6 september oordeelde de rechtbank van Neurenberg-Fürth dat de beschuldigingen van inbreuk op het handelsmerk en oneerlijke concurrentie die Adidas tegen Thom Browne had ingediend, ongegrond zijn. De uitspraak is nog niet definitief en kan nog in beroep worden aangevochten.

Concreet gaat het om het ontwerp met vier strepen dat terugkomt in de dames- en herencollecties van Thom Browne. De rechtbank oordeelde dat het ontwerp met vier strepen van Thom Browne geen inbreuk maakt op het handelsmerk met drie strepen van Adidas. De rechtbank oordeelde eveneens dat Adidas niet kon aantonen dat het horizontale ontwerp met vier strepen werd gebruikt op een manier die verwarring kon veroorzaken bij het publiek.

De rechtbank benadrukte verder de verschillen tussen het ontwerp met vier strepen van Thom Browne en de handelsmerken met drie strepen van Adidas. Deze verschillen hebben niet alleen betrekking op het aantal strepen, maar ook op de breedte ervan. Bovendien is er geen risico op verwarring bij de klant gezien de prominente branding op de website van Thom Browne en op het bewuste product.

"Deze uitspraak is een belangrijke bevestiging van het recht van Thom Browne op zijn unieke ontwerp", aldus Rodrigo Bazan, CEO van Thom Browne. "We zijn verheugd met de beslissing van de rechtbank, die onze ongehinderde toegang tot de Duitse markt voor onze producten handhaaft en een verdere bevestiging vormt na de overwinning in onze parallelle procedure in de VS. Deze overwinning onderstreept onze toewijding aan het verdedigen van onze creatieve integriteit."

Het merk begon in 2001 met een kleine winkel "op afspraak" in de West Village van New York en breidde zijn activiteiten in de daaropvolgende jaren uit met complete ready-to-wear- en accessoirecollecties voor heren (2003) en dames (2011). Het merk wordt inmiddels in 40 landen verkocht. Sinds 2018 maakt Thom Browne deel uit van de Zegna Group, die momenteel 90 procent van de aandelen in handen heeft.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited. DE. Dit artikel is vertaald met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5. .

FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.

De vertaling is vervolgens geredigeerd door Sylvana Lijbaart.

Adidas
rechtszaak
Thom Browne