• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'Duetz en Adam Brandstores vragen faillissement aan'

'Duetz en Adam Brandstores vragen faillissement aan'

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. Credits: Pexels

Moderetailer Duetz en Adam Brandstores sluit vandaag twintig mannenmodewinkels en twee webshops. Het familiebedrijf dat de formules Adam en Duetz exploiteert, Quality of Life BV, gaat een faillissement aanvragen, zo schrijft het Financieele Dagblad. Het faillissement zal zo’n zeventig medewerkers raken.

Duetz en Adam deelt via sociale media dat consumenten de afgelopen dagen konden profiteren van een magazijn-uitverkoop. “Door het beroerde voorjaar zijn de voorraden bij veel retailers te hoog opgelopen, zo ook bij Duetz.” De kortingen zouden enkel in de winkels gelden. Vanaf vandaag zijn de twintig winkels echter gesloten.

Het faillissement volgt op geruchten die eerder dit jaar in de rondte gingen. Het bedrijf zou een financiële herstructurering ondergaan doordat de coronacrisis en de naweëen daarvan het bedrijf in moeilijkheden bracht. Bovendien zou een omschakeling naar een goed werkend omnichannel model forse IT-problemen hebben opgeleverd in 2023. Dit bracht enorme kosten met zich mee, terwijl de omzet niet op niveau lag. Het bedrijf besloot een WHOA-procedure aan te vragen. Nu lijkt het bedrijf het hoofd niet boven water te kunnen houden.

Adam
Adam Brandstores
Duetz
Faillissement