• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Duitse overheid investeert 160 miljoen euro in textielindustrie in strijd tegen coronavirus

Duitse overheid investeert 160 miljoen euro in textielindustrie in strijd tegen coronavirus

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Duitse Ministerie van Economie investeert 160 miljoen euro in de textielindustrie, zo meldt de Confederatie van de Duitse Textiel en Mode Industrie in een persbericht. De industrie krijgt deze kapitaalinjectie om verder te innoveren en met deze innovaties de strijd tegen de pandemie voort te zetten.

De confederatie meldt dat de Duitse textielindustrie veel kennis heeft op het gebied van technische stoffen die kan helpen bij de strijd tegen het coronavirus. “Tijdens de pandemie voelden Duitse textielbedrijven zich geroepen toen er geen wegwerp mondmaskers en beschermende pakken meer waren voor medisch personeel. Dit voorbeeld laat zien hoe belangrijk het is om een eigen textielindustrie te hebben in Duitsland,” aldus het bericht.

“Duitse bedrijven maken elke dag een belangrijke bijdrage aan de bescherming van medisch personeel. Duits textiel redt levens en daarom is het een sterk signaal dat het Ministerie van Economie en Technologie de ontwikkeling van nieuwe innovatie in de gehele waardeketen promoot en daardoor Duitsland versterkt als een textiel locatie binnen internationale concurrentie,” aldus het persbericht.

Coronavirus
Duitsland
Textiel
textielindustrie