• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Duitse tak Miller & Monroe vraagt uitstel van betaling aan

Duitse tak Miller & Monroe vraagt uitstel van betaling aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

Vidrea Deutschland GmbH, het moederbedrijf van de Duitse tak van Miller & Monroe heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dit bevestigt een woordvoerder van Vidrea telefonisch aan FashionUnited.

Update: In een statement meldt Vidrea Duitsland dat herstructureringsspecialist Jochen Sedlitz is aangesteld voor de procedure van uitstel van betaling. Sedlitz is afgelopen vrijdag begonnen met de procedure, aldus het statement. Het doel is om een herstructurerings concept op te zetten die zoveel mogelijk banen en winkels behoudt. “We krijgen zo snel als mogelijk een duidelijk beeld en zullen de operationele activiteiten stabiliseren. De eerste maatregelen zijn al genomen en het bedrijf zal zonder restricties blijven functioneren,”aldus Sedlitz.

CEO Lex Hes: “Onze klanten zullen dezelfde service krijgen als hiervoor. We zullen sterker uit deze procedure komen en vragen daarom iedereen te blijven winkelen bij Miller en Monroe.” Hes benadrukt dat het uitstel van betaling is veroorzaakt door financiële toezeggingen die Sempione Fashion AG (de verkoper van de Charles Vögele winkels) heeft gedaan die Vidrea heeft overgenomen. “De economische situatie van het voormalige Charles Vögele GmbH was significant erger dan getoond tijdens de overname door Victory&Dreams Holding.”

Vidrea Deutschland GmbH vraagt uitstel van betaling aan

Het uitstel van betaling is aangevraagd door de Duitse tak vanwege overgenomen claims van crediteuren van Charles Vögele. Vidrea nam in 2018 200 winkels van Charles Vögele Duitsland over samen met alle schuldclaims van het bedrijf. Deze claims zijn nu de oorzaak van de aanvraag, aldus de woordvoerder. Tijdens het telefonische gesprek wordt benadrukt dat Miller & Monroe geen slechte zaken doet. Volgens de woordvoerder gaat het niet slecht met de zaken van het bedrijf, maar draait het alleen om de vraag van de crediteuren.

De aanvraag voor uitstel geldt alleen voor Vidrea Deutschland GmbH en heeft geen invloed op de zaken in Nederland en Oostenrijk, zo wordt desgevraagd bevestigd. De winkels in Duitsland blijven eveneens open. Vidrea Deutschland GmbH heeft een bescherming bij de rechter aangevraagd waardoor het drie maanden de tijd krijgt om de schulden te herstructureren.

Beeld: Miller & Monroe

Altijd up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Miller & Monroe
Vidrea
Vidrea DEutschland Gmbh