• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Durlinger en Shoetime gaan fuseren

Durlinger en Shoetime gaan fuseren

Door Tessa Guntlisbergen

9 okt 2015

Business

Durlinger en Shoetime slaan de handen ineen. De Limburgse schoenenretailers zijn van plan per 1 januari 2016 te fuseren. Voor de winkels verandert volgens de twee familiebedrijven niets. Dat meldt Retailnews.

Het fusiebedrijf zal straks beschikken over in totaal 77 schoenenwinkels: 39 filialen van Durlinger, 34 van Shoetime en 4 van Tamaris. De nieuwe onderneming is daarmee naar eigen zeggen het grootste schoenbedrijf van Zuidoost-Nederland en één van de grotere Nederlandse filiaalbedrijven.

Het hoofdkantoor en distributiecentrum van het nieuwe bedrijf, dat ongeveer 450 medewerkers telt, worden gevestigd in het Limburgse Panningen, de thuishaven van Shoetime. Het huidige kantoor van Durlinger in Sittard wordt verkocht. De nieuwe directie wordt gevormd door Roger Durlinger en André Sieben, directeuren van respectievelijk Durlinger en Shoetime.

Door de fusie kunnen schaalvoordelen worden gerealiseerd op het gebied van inkoop, marketing en logistiek. “Het combineren van meer fysieke winkels levert naar verwachting extra omzet op,” aldus de schoenenretailers. Door middel van de samenvoeging van ondersteunende diensten zijn bovendien besparingen mogelijk. De financiële middelen die zo vrijkomen, worden volgens de bedrijven geïnvesteerd in de verbetering van bestaande formules.

Beide bedrijven hebben de afgelopen jaren geleden onder de economische crisis. Zo voerde Durlinger eerder dit jaar al een reorganisatie door, waarbij 2 vestigingen werden gesloten en 17 van de bijna 270 arbeidsplaatsen verloren gingen. Dankzij onlangs doorgevoerde kostenbesparingen en aantrekkende omzetten verwachten de schoenbedrijven het komende boekjaar weer zwarte cijfers te schrijven.

Durlinger
fusie
shoetime