• Home
  • Nieuws
  • Business
  • eBay en British Fashion Council lanceren kapitaalfonds voor circulaire start-ups

eBay en British Fashion Council lanceren kapitaalfonds voor circulaire start-ups

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: eBay press room

eBay UK en de British Fashion Council (BFC) lanceren een gezamelijk kapitaalfonds: het Circular Fashion Innovator’s Fund. Ze zullen hiermee in totaal 100 duizend pond (116 duizend euro) aan financiering bieden aan zes kleine bedrijven gespecialiseerd in circulaire mode-innovaties, zo meldt FashionNetwork.

De focus zou hierbij met name liggen op innovaties in gebieden als klantervaring, circulaire diensten en sociale handel, die het doel hebben "nieuwe circulaire modetechnologie en -diensten op de markt te brengen die mensen kunnen helpen anders te denken en te winkelen”, aldus de organisaties tegen FashionNetwork.

Marktplaats eBay zal naar eigen zeggen “de winnaars van het fonds steunen om te groeien en te bloeien zoals de vele duizenden kleine bedrijven die al op het platform actief zijn." BFC zal de geselecteerde circulaire oplossingen identificeren en beoordeling op kans van slagen, door middel van "haar expertise en toegang tot mode-innovatiebedrijven." Tot slot zal Hubbub, een liefdadigheidsinstelling op het gebied van milieu, ondersteunende adviseren bieden en “gebruik maken van haar ervaring met het verstrekken van high-profile subsidies”, zo concludeert FashionNetwork.

Aanmeldingen kunnen worden ingediend tot 3 november. Hierna wordt een shortlist van tien bedrijven samengesteld. Zij worden uitgenodigd voor een gesprek met een panel van deskundigen. Hiervan zullen zes deelnemers 15 duizend pond (17 duizend euro) subsidie verkrijgen. Ook zullen zij deelnemen aan een zes weken durend mentorprogramma met een-op-een sessies met adviseurs en een verscheidenheid aan netwerkmogelijkheden. De uiteindelijke winnaar krijgt hier bovenop nog eens 10 duizend pond (11,6 duizend euro).

British Fashion Council
eBay