• Home
  • Nieuws
  • Business
  • eBay winst daalt, groei houdt aan in Q3

eBay winst daalt, groei houdt aan in Q3

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Online marktplaats eBay boekte voor het derde achtereenvolgende kwartaal groei met een omzetstijging van 5,6 procent naar 2,22 miljard dollar (2,02 miljard euro). De nettowinst daalde echter naar 413 miljoen dollar (376,3 miljoen euro) of 36 cent per aandeel, vergeleken met de 539 miljoen dollar die het bedrijf vorig jaar boekte.

Zonder bijzondere kostenposten meegerekend, bedroeg de nettowinst 45 cent, 2 cent meer dan vorig jaar. Hiermee overtrof eBay de verwachtingen van Wall Street , die een nettowinst van 44 cent verwachtte.

Ondanks de gunstige resultaten daalde de koers met bijna 6 procent, nadat de prognose voor het vierde kwartaal deels lager uitkwam dan Wall Street had verwacht. Zo zei eBay dat het in het vierde kwartaal een omzet verwacht van 2,36 miljard tot 2,41 miljard dollar, op een aangepaste winst uit doorlopende activiteiten van 52 tot 54 cent. Analisten verwachtten volgens ThompsonReuters een omzet van 2,4 miljard en een winst per aandeel van 54 cent.

Het bedrijf probeert het imago van rommeltjes marktplaats van zich af te schudden en een jonger, modieuzer publiek aan te trekken door middel van advertentiecampagnes. Ook tracht het de klant gemakkelijker te maken om mobiel te shoppen door het assortiment beter te sorteren.

Dochterbedrijf Stubhub, een kaartenverkoper en marktplaats, dreef de groei van de groep met een omzetgroei van 31 procent. Onlangs nam het bedrijf zijn Spaanse concurrent Ticketbis en softwarebedrijf Ticket Utils over.

eBay zei ook dat het aantal actieve klanten sinds het tweede kwartaal met 1 miljoen was gestegen naar 165 miljoen.

eBay