Een na grootste aandeelhouder French Connection verkoopt alle aandelen

De een na grootste aandeelhouders van French Connection, Schroders, heeft alle aandelen verkocht aan een nog onbekende koper. Schroders had lange tijd 9.27 procent van de aandelen in handen.

Kort daarna werd bekend dat Sports Direct 11 procent aandelen bij het modemerk aangekocht heeft.

Al geruime tijd rommelt het bij French Connection. Het bedrijf lijdt al jaren verlies. Afgelopen juli kwam het neer op 7,9 miljoen pond (9,2 miljoen euro) in de min. De teleurstellende resultaten wakkeren de geruchten voor een overname aan.

Vorige week deden drie aandeelhouders een beroep op Stephen Marks, oprichter, uitvoerend voorzitter en de grootste aandeelhouder, om af te treden. Gatemore Capital Management, OTK en Zoar Invest, beheren samen 15 procent van de aandelen en zijn van mening dat ‘Marks schuldig is van het over het hoofd zien van een drastische devaluatie van de aandelen.’

Liad Meidar, managing director bij Gatemore Capital, zei tegen de Telegraph dat twee van de niet-uitvoerende voorzitters Dean Murray en Claire Kent ‘medeplichtig waren aan de daling van de waarde van het bedrijf’. Marks reageerde hier vervolgens met een brief gericht aan Gatemore op dat er op dit moment gezocht wordt naar vervanging van Murray en Kent.

Beeld: French Connection Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN