• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eigenaar Mexx en Fred de la Bretoniere neemt Palpa Trading BV over

Eigenaar Mexx en Fred de la Bretoniere neemt Palpa Trading BV over

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

RNF BV, de eigenaar van modemerken Mexx, Fred de la Bretoniere, Umbro en Shabbies Amsterdam is weer op overnamepad gegaan. Het bedrijf neemt Palpa Trading BV per 1 september over en daarmee ook het damesschoenenmerk ‘Online Shoes’, zo meldt RNF in een persbericht.

“Met Palpa trading BV zien we ons groeipotentieel internationaal toenemen. Naast de commerciële activiteiten voor Palpa Trading zal Eric Verstijnen zich ook bezig gaan houden met de export activiteiten voor het merk Mexx en dan met name op de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt. Wij zijn ervan overtuigd dat deze werkzaamheden nog een extra boost zullen geven aan Mexx,” aldus mede-oprichter van RNF, Ron Janssen, in het persbericht.

De overname brengt voor RNF ‘sterke expansie mogelijkheden met zich mee in de toekomst’. Ook binnen de RNF groep zullen diverse synergie effecten mogelijk zijn, zo zijn zowel Janssen als Verstijnen van mening. “De samenwerking met RNF kent alleen maar pluspunten,” aldus Verstijnen in het persbericht. “Dankzij de internationale relaties van beide bedrijven zien wij heel veel kansen. Het handschrift van onze collectie en de service die onze klanten gewend zijn van Palpa Trading BV blijven onverminderd hoog.”

RNF BV neemt Palpa Trading BV over

Palpa Trading BV is in 1994 opgericht door Eric Verstijnen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en distribueert met name commerciële trendy-damesschoenen onder het eigen merk ‘Online Shoes’. Het merk richt zich op een doelgroep tussen de 25 en 40 jaar. Ook verzorgt Palpa Trading productie onder private label.

RNF BV is opgericht door Ron Janssen en Ferry Helmer en kwam twee jaar geleden weer in het nieuws door de overname van modemerk Mexx. Begin dit jaar bleek het bedrijf ook de redder van Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook de merken Umbro en Ferro Footwear.

Foto: Fred de la Bretonière Facebook

online shoes
palpa trading bv
RNF
RNF BV
Ron Janssen