‘Eigenaar modehuis Valentino onderzoekt beursgang’

De Qatarese eigenaar van modehuis Valentino, Mayhoola for Investments SPC, is de mogelijkheden aan het onderzoeken om Valentino naar de beurs te brengen. Dat meldt Bloomberg.

De investeringsmaatschappij uit Qatar werkt samen met Rothchild aan een potentiele beursgang. Volgens anonieme bronnen zou het modehuis een beurswaarde van 2 miljard euro hebben. Mayhoola zou 25 tot 35 procent van het bedrijf in aandelen uitgeven, melden ingewijden. De aandelen zouden in de eerste helft van 2016 op de markt komen.

De gesprekken zouden echter nog in een vroeg stadium zijn, en volgens de bron zou het ook kunnen dat Mayhoola het bedrijf in eigen handen houdt of naar een geschikte koper zoekt, melden de ingewijden.

Rothchild wil niet reageren op de uitspraken, maar Mayhoola gaf het volgende statement over de geruchten: "De aandeelhouders en het management van Valentino bevestigen hun totale toewijding aan support en blijven zich inzetten om de wereldwijde aanwezigheid van het merk te laten groeien. Mayhoola bevestigt het voornemen –zoals gezegd tijdens de overname van Valentino in 2012- dat de ambitie en het plan is om een ​​succesvol platform te bouwen voor een Luxury Brands Group."

"Met dat doel voor ogen blijft het groeiplan van Valentino de primaire focus van de aandeelhouders en het management. Tegelijkertijd worden alle mogelijke opties met onze adviseurs onderzocht, waaronder een openbare structuur van de onderneming, zonder dat daar enige beslissing over is gevallen in dit stadium," aldus Mayhoola tegen Vogue UK.

‘Eigenaar modehuis Valentino onderzoekt beursgang’

Dit jaar bereikt Valentino de omzetgrens van 1 miljard euro

Mayhoola kocht Valentino in 2012 voor 700 miljoen euro van private-equite firma Permira Advisers. Het modehuis werd in 1960 opgericht door Valentino Garavani en zijn business partner Fiancarlo Giammetti.

Het uitgeven van aandelen zou goed passen in de strategie van Mayhoola, die in april van dit jaar liet weten voor 30,7 procent de distributie van luxemerken in handen te willen hebben. Zo heeft Mayhoola ook al een belang in het Britse tassenmerk Anya Hindmarch Ltd, tevens zou er interesse zijn in modehuis Lanvin.

In 2014 behaalde Valentino een omzet van 664 miljoen euro. De verwachting is dat het modehuis dit jaar de omzetgrens van 1 miljard euro gaat passeren. In het eerste half jaar steeg de omzet met 59 procent naar 478 miljoen euro, in vergelijking met 301 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het label rapporteerde een EBITDA van 87,5 miljoen euro, vergeleken met 46,7 miljoen euro in juni 2014, wat neerkomt op een stijging van 87,3 procent en wat tevens goed is voor een stijging van 18,3 procent van de gehele winst.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN