• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eigenaar Suittruck stapt in dames maatkleding met ‘W.oak’

Eigenaar Suittruck stapt in dames maatkleding met ‘W.oak’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

Rutger Vlaming gaat ook dames maatkleding aanbieden. De eigenaar van maatpakkenservice Suittruck is vanaf deze week live met het merk ‘W.oak’.

Het idee van het damesmerk zit al twee jaar in het hoofd van Vlaming, zo vertelt hij telefonisch aan FashionUnited. Inmiddels heeft Vlaming al pakken gemaakt voor zijn vriendin en vijftien ambassadeurs. De ondernemer wil namelijk niet alleen de dames in de top van de zakenwereld kleden, maar iedereen.

De naam ‘W.oak’ heeft namelijk twee betekenissen. In eerste instantie betekent het ‘woman of all kind’ maar is de subtitel ‘wear one of a kind’. De laatste betekenis verwijst natuurlijk naar het maatwerk dat het bedrijf levert.

‘W.oak’: het nieuwe damesmerk van Suittruck-eigenaar Rutger Vlaming

Op dit moment wordt ‘W.oak’ gedaan vanuit de Suittruck-wagens. “Het kan zijn dat we in de toekomst een aparte truck doen voor vrouwen,” zo vertelt Vlaming tijdens het gesprek. Ongeveer driekwart van de vrouwen vindt het namelijk geen probleem dat een man haar maten neemt, zo blijkt uit onderzoek, maar zo blijkt dat een kwart hier niet helemaal op haar gemak mee is. Dat zou een reden zijn om een aparte vrachtwagen in het leven te roepen. Voor nu blijft het bij de twee trucks die Suittruck al heeft. “We worden vaak door bedrijven ingehuurd en dan is het niet echt milieu vriendelijk als we twee trucks moeten sturen. Maar we zeggen nooit nooit.”

Verdere ontwikkelingen bij Suittruck zijn te vinden bij de ontwikkeling van een bodyscan waardoor de producten nog een beter worden. Deze techniek wordt tijdens Masters of Luxury gepresenteerd en Suittruck werkt eraan om een platform op te zetten voor andere bedrijven zodat zij ook van de technologie gebruik kunnen maken.

Beeldcredit: via Suittruck

Suittruck
w.oak
Scroll down to read more