• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eindbod Modint voor CAO Confectie-industrie

Eindbod Modint voor CAO Confectie-industrie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Eind december hebben de partijen bij de cao voor de Confectie-Industrie, getracht de impasse waarin de onderhandelingen voor een cao-akoord zich sinds mei 2002 bevinden te doorbreken. Deze bijeenkomst heeft nog niet geresulteerd in een principe akkoord. Branchevereniging Modint heeft wel een eindbod gedaan dat aan de leden van partijen bij de cao Confectie-Industrie zal worden voorgelegd.

De hoofdpunten van dit eindbod van zijn:

1. De looptijd van de arbeidsvoorwaarden-cao bedraagt 24 maanden, van 01-05-2002 tot 01-05-2004.

2. De verdiende salarissen en de schaalsalarissen worden per 1 januari 2003 met 3% en per 1 november 2003 met 2,25% verhoogd.

3. Vanaf 1 januari 2004 bestaat voor de individuele werkgever de mogelijkheid om, in plaats van het toepassen van de in artikel 36 van de cao opgenomen zogenaamde wachtdagenregeling, onder nader door de VCI vast te stellen voorwaarden en afhankelijk van het ziekteverzuim in de individuele onderneming, de loondoorbetaling onder voorwaarden te beperken.

4. De werknemer heeft recht op tien dagen zorgverlof vanaf 1 maart 2003. De eerste vijf dagen zorgverlof geschieden tegen doorbetaling van 70% van het loon conform de Wet Arbeid en Zorg; daarna bestaat recht op vijf dagen onbetaald zorgverlof.

5. Cao-partijen zijn akkoord met de hoofdlijnen van de prepensioenregeling en de hiermee samenhangende overgangsgarantieregeling, welke per 1 juli 2003 van kracht gaat.

6. De bijdrage voor het Sociaal Fonds voor de Confectie-Industrie blijft gehandhaafd op 1,15%, incl. de bijdrage kinderopvang van 0,3% (1% voor rekening van de werkgever en 0,15% voor rekening van de werknemer).