El Ganso verkoopt 49 procent van aandelen aan L Capital

L Capital, het private-equitybedrijf van luxeconcern LVMH, heeft aandelen gekocht van het Spaanse merk El Ganso.

De Spaanse website Expansión meldt dat L Capital 49 procent van de aandelen in El Ganso heeft gekocht van Arcturus Capital, het moederbedrijf van het modemerk. Met het extra kapitaal dat beschikbaar komt, zal El Ganso het assortiment uitbreiden en het distributienetwerk in het buitenland vergroten.

“We zijn met diverse beleggers die interesse in ons merk hebben in gesprek geweest, maar we hebben ervoor gekozen om met L Capital in zee te gaan omdat zij ons het beste kunnen helpen met de international groei,” vertelde Clemente Cebrián, CEO van El Ganso, aan Expansión. “Het bedrijf is internationaal succesvol, vooral in een paar zeer uitdagende modesteden zoals Parijs, Londen en Milaan. In combinatie met onze internationale ervaring in de mode-industrie, gaan we een veelbelovende toekomst tegemoet,” stelde Julio Babecki, voorzitter van L Capital in Spanje, in een persbericht.

De broers Clemente en Álvaro Cebrián hebben El Ganso, in samenwerking met hun vader Clemente Cebrián Ara, in 2004 opgericht. Voor het financiële jaar 2015 verwacht het bedrijf een omzet van 70 miljoen euro, wat betekent dat het bedrijf in de afgelopen vijf jaar met 50 procent is gegroeid. Het merk heeft momenteel ruim 100 verkooppunten in tien landen, waaronder Nederland, België en Mexico.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN