• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ermenegildo Zegna neemt meerderheidsbelang in textielproducent Dondi

Ermenegildo Zegna neemt meerderheidsbelang in textielproducent Dondi

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Italiaanse luxemerk Ermenegildo Zegna heeft een meerderheidsaandeel genomen in de Italiaanse knitwearproducent Dondi. Het gaat om een belang van 65 procent. De waarde van de transactie is onbekend, schrijven diverse media, waaronder Fashionnetwork.com.

Met de transactie behoudt de huidige directie van Ermenegildo Zegna de creatieve en operationele controle over 35 procent van de bedrijfsactiviteiten.

Dondi is gevestigd in het noorden van Italië, in Fossoli. Het bedrijf is gespecialiseerd in high-end, 100 procent made-in-Italy knitwear voor dames en heren. Dondi is geen onbekende van Ermenegildo Zegna: De textielproducent is al ruim veertig jaar leverancier van het modehuis en andere Europese luxemerken. Dondi is met name actief in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Japan en Turkije.

“Deze investering is gericht op het versterken van de steeds strengere controle over onze textielproductieketen, die wordt gekenmerkt door een gediversifieerde, rigoureuze productie in Italië,” aldus CEO Ermenegildo Zegna, schrijft Fashionnetwork. Ermenegildo Zegna kocht drie jaar geleden nog een meerderheidsaandeel van 60 procent in textielfabrikant Bonotto. Vorig jaar nam het bedrijf tevens het Amerikaanse label Thom Browne over.

Dondi werd in 1970 opgericht door Edda en Lauro Dondi. Het bedrijf wordt momenteel gerund door hun zoon, dochter en schoonzoon. Volgens hen is Ermenegildo Zegna de “ideale partner voor de natuurlijke voortzetting van het ondernemersverhaal”.

Beeld: Ermenegildo Zegna website

Dondi
Ermenegildo Zegna