• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ermenegildo Zegna neemt meerderheidsbelang in textielproducent

Ermenegildo Zegna neemt meerderheidsbelang in textielproducent

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Italiaanse modegroep Ermenegildo Zegna heeft voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang genomen in de Italiaanse luxe textielproducent Bonotto. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Bonotto blijft voor 40 procent eigenaar van het familiebedrijf en blijft verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en creatieve leiding. Voor Zegna is dit een strategische zet. “Dit is een verbintenis tussen twee privé bedrijven in het luxesegment en zal ons helpen onze informele modeactiviteiten uit te breiden, met name voor Agnona (het damesmodemerk van de groep, red.),” zei topman Gildo Zegna in een interview met WWD.

Bonotto, dat geleid wordt door Lorenzo en Giovanni Bonotto, de kleinzonen van oprichter Luigi, is goed voor een jaaromzet van ruim 30 miljoen euro en is verantwoordelijk voor het hele productieproces van de stoffen, van het schaap tot het afgewerkte product.

Ook voor Bonotto is dit een strategische stap. “Zegna is de Ferrari van onze sector, met technisch gevorderde apparatuur,” aldus creatief directeur Giovanni Bonotto. “We hebben niet hetzelfde product. Waar Zegna eindigt, daar beginnen wij. We vullen elkaar aan, en dit kan de productieprestaties ondersteunen.”

Zegna krijgt ook een aandeel van 33 procent in Bonottoeditions, dat bijzondere uitgaves van textiel en objecten creëert. Cristiano Seganfreddo blijft creatief directeur van Bonotto editions, dat een showroom in Milaan heeft.

bonotto
Ermenegildo Zegna