• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Esprit geeft opnieuw winstwaarschuwing af

Esprit geeft opnieuw winstwaarschuwing af

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Esprit heeft maandag wederom een winstwaarschuwing afgegeven voor 2014. Het in Hongkong-gevestigde modebedrijf waarschuwde dat het een ‘aanzienlijk’ verlies verwacht voor het boekjaar dat afgelopen juni afliep. Esprit verwijt het verlies vooral aan een uitzonderlijke warme winter in Europa en slechte resultaten in China.

Het bedrijf rapporteerde een omzetdaling in China van 28,3 procent voor het boekjaar 2013-14. In de eerste helft van het lopende boekjaar daalde de omzet in de regio met 21,6 procent. Esprit zei dat het een bijzondere waardevermindering van de activiteiten in China voorbereidt ter waarde van 2,5 tot 2,76 miljard Hongkong dollar (283 tot 312,5 miljoen euro) door de sluiting van verlieslijdende winkels en de verwijdering van het inventaris van groothandelspartners.

In Europa, waar het bedrijf 80 procent van de totaalomzet genereert, werd Esprit gedwongen flink te stunten met prijzen als gevolg van het uitzonderlijk warme winterweer.

Aandelen in het bedrijf daalden als gevolg van de winstwaarschuwing met 0,29 procent. Esprit’s aandelen zijn sinds afgelopen september met 46 procent gedaald, meldt WWD.

Het bedrijf introduceerde onlangs een nieuw bedrijfsmodel. De eerste collectie die hieruit voortvloeide zou goed zijn ontvangen, aldus CEO Jose Manuel Martinez Gutierrez.

Esprit