Esprit geeft winstwaarschuwing af na tegenvallend halfjaar

Esprit komt met een winstwaarschuwing nadat de cijfers voor het afgelopen halfjaar flink tegenvielen. De modeketen, met hoofdkantoren in Hong Kong en Duitsland, verwacht een verlies van 950 tot 980 miljoen Hongkongse dollar (97 tot 100 miljoen euro) voor de periode tussen juli en december 2017. Dat maakt het bedrijf bekend middels een persbericht.

Esprit noemt meerdere oorzaken voor de voorspelde winstdaling. Onder meer de tegenvallende resultaten over het laatste kwartaal in de fysieke winkels wereldwijd en de aanhoudende omzetdalingen in China blijken de reden voor de winstwaarschuwing. In dezelfde periode vorig jaar wist het bedrijf, met een notering aan de Hang Seng-index in Hong Kong, nog een winst te genereren van 61 miljoen Hongkongse dollar (6.3 miljoen euro).

Al een aantal jaren heeft Esprit moeite om zwarte cijfers te schrijven. Het merk zit middenin een grondige reorganisatie, waarbij een deel van de distributie in eigen hand werd genomen en verliesgevende winkels werden gesloten. De groep rapporteerde voor het boekjaar 2016-2017 een omzet van 15,942 miljard Hong Kong Dollar (1,6 miljard euro). De winst bedroeg 67 miljoen Hongkongse dollar gerapporteerd (7,1 miljoen euro). Zo’n 430 miljoen euro werd verkocht via de online kanalen van Esprit. De verkoop nam in die periode echter af met 8,7 procent.

Duitsland blijft de grootste markt voor Esprit Holdings Limited, met een bijdrage van 49,8 procent van de totale omzet in het boekjaar 2016-2017. De verkoop nam af met 5,6 procent tot een bedrag van 845 miljoen euro. De rest van Europa brengt 36,8 procent op van de omzet, met een verkoop van 625 miljoen euro. De verkoop nam hier met 9,2 procent af. De verkoop in de Asia-Pacific regio kreeg de grootste klap, met een afname van 17,5 procent. De groep rapporteerde in dit gebied een omzet van 228 miljoen euro. Esprit komt eind februari met de voorlopige cijfers.

Beeld: Esprit website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN