• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Esprit geeft winstwaarschuwing af voor huidig boekjaar

Esprit geeft winstwaarschuwing af voor huidig boekjaar

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Archiefbeeld. Foto: Esprit

Esprit Holdings Limited geeft een winstwaarschuwing af, zo blijkt uit een persbericht van het bedrijf. Door het gevolg van de wereldwijde hoge inflatie, die druk uitoefent op de rentetarieven, de hoge energieprijzen en hoge logistieke kosten als gevolg van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, nam de omzet van het bedrijf af. Dat heeft nu ook een negatief effect op de winst.

Esprit Holdings Limited voorspelt een omzet van 7,06 miljard Hong Kong dollar (840,4 miljoen euro) te behalen voor het huidige financiële jaar. Dat ligt 15,1 procent onder het niveau van een jaar eerder toen het bedrijf een omzet van 8,3 miljard Hong Kong dollar (987,9 miljoen euro) behaalde.

Voor de brutowinst verwacht het bedrijf een bedrag van 2,8 miljard Hong Kong dollar (333,3 miljoen euro) te noteren. Dat is zo’n 1,2 miljard Hong Kong dollar (142,8 miljoen euro) minder dan een jaar eerder.

De winstwaarschuwing is gebaseerd op de (nog) niet-geaudite resultaten. De definitieve resultaten van Esprit Holdings Limited worden eind maart bekend gemaakt.

Esprit
Esprit Holdings Ltd.