Esprit rapporteert verlies in H1

De zwakke euro en dalende verkoop in China hebben modemerk Esprit de nodige winst gekost. Het bedrijf rapporteerde voor de eerste helft van het lopende boekjaar een verlies van 238 miljoen Hongkong dollar (27,8 miljoen euro), vergeleken met een winst van 47 miljoen Hongkong dollar (5,5 miljoen euro) een jaar geleden.

Ondanks het verlies, was Esprit optimistisch over de vooruitzichten. Hoewel de omzet naar 9,3 miljard Hongkong dollar (1,09 miljard euro) was gedaald, vergeleken met 10,7 miljard Hongkong dollar een jaar geleden, benadrukte de retailer dat dit een grote verbetering was ten opzichte van de interim dalingen van de afgelopen jaren.

Esprit is bezig met een grote herstructurering, waartoe winkelsluitingen, prijsaanpassingen, een nieuw retourbeleid en technische- en distributieverbeteringen behoren. “Vooruitblikkend op de tweede helft van F&15-16 hebben wij vertrouwen in het feit dat we de goede kant op gaan en de nodige basis creëren voor hernieuwde concurrentie en lange termijn groei,” aldus het bedrijf in een persbericht.

Retail groei positief

De omzet uit retailactiviteiten groeide in de eerste helft met 6 procent in lokale valuta, dankzij een stijging van 8 procent van de vergelijkbare omzet, terwijl de omzet uit groothandelsactiviteiten met 9,6 procent daalde. In Europa steeg de retailomzet met 8,6 procent, met een vergelijkbare omzetstijging van 8,3 procent.

In Duitsland, Esprit’s grootste markt, steeg de omzet met 1,5 procent. Daarentegen deed Azië het minder goed. De bruto winstmarge bleef stabiel op 50,5 procent, maar Esprit waarschuwde dat deze onder druk zou komen te staan als de zwakheid van de euro doorzet.

Esprit verwacht aanhoudende moeizame marktomstandigheden in het tweede halfjaar en zei dat het resultaten voor het volledige boekjaar anticipeert die in lijn zijn met eerdere verwachtingen. Aandelen in het bedrijf stegen met 2,9 procent.

foto: Esprit SS15
 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN