• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Etam Groep overgenomen door Roman & Stern Holding

Etam Groep overgenomen door Roman & Stern Holding

Door Anne Buis

7 mei 2015

Business

Er was al bekend dat er een doorstart kwam voor de winkels van Miss Etam en Promiss, maar nu is er ook bekend wie de nieuwe eigenaar wordt. Delen van de failliete Etam Groep worden overgenomen door Roman & Stern Holding, zo blijkt uit een melding van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dat meldt het Financieele Dagblad.

Roman & Stern Holding is de nieuwe eigenaar, onder leiding van algemeen directeur Rens van der Schoor. De curatoren lieten al eerder weten dat er halverwege mei meer duidelijk zal worden over de overname van Miss Etam en Promiss. Eerder werd al wel bekend dat er een overnamekandidaat was gevonden, maar de curatoren wilden toen nog niet bekend maken wie dat was. De curatoren bevestigden wel dat ze al in ‘vergevorderde onderhandelingen waren met een retailbedrijf’. Ook zeiden ze dat het bod van de nieuwe eigenaar ‘naast een goede opbrengst voor de boedel de beste mogelijkheden voor continuïteit en werkgelegenheid bood'.

Etam Groep ging failliet door drukke retailmarkt en opkomt e-commerce

In april werd de Etam Group failliet verklaard door de rechtbank van Den Haag. “De situatie bij Etam Groep is het gevolg van de toegenomen druk op de Nederlandse moderetailmarkt en de sterke opkomst van e-commerce. Ondanks vele succesvol doorgevoerde organisatie- en kostenaanpassingen om aan die –overigens langzaam verbeterende- marktsituatie het hoofd te bieden lukte het Etam de afgelopen tijd onvoldoende zich aan deze nieuwe marktomstandigheden aan te passen,” liet het bedrijf toen weten. De Etam Group verkeert al lange tijd in zwaar weer. In de afgelopen twee jaar kreeg de groep twee ingrijpende reorganisaties voor de kiezen, waarbij er in totaal 240 banen verdwenen. In januari 2014 vielen er veel ontslagen op het hoofdkantoor in Zoetermeer: 65 fulltime banen en 35 parttime banen zouden verdwijnen. In 2013 verloren er 140 mensen hun baan.

In eerdere berichten leek het erop dat de Belgische FNG de nieuwe eigenaar van de Etam Groep was, maar dit bleek onjuist te zijn. Rens van der Schoor, de algemeen directeur van Roman & Stern Holding, is namelijk ook algemeen directeur bij de Nederlandse tak van FNG, de vennootschap NLB Fashion. In een reactie laat het Belgische bedrijf weten: “FNG maakt geen deel uit van het consortium dat op de formules Miss Etam en Promiss heeft geboden. De verwarring is ontstaan, doordat een partij die meewerkt aan de herstructurering van Steps en Superstar blijkbaar ook betrokken is bij het Miss Etam en Promiss dossier. Het gaat om een dienstverlener, die naast voor FNG, ook in andere projecten (waarvan FNG geen deel uitmaakt) actief is.”

ETAM
etam groep
Promiss
Steps
Superstar