• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Euretco komt mogelijk in Duitse handen

Euretco komt mogelijk in Duitse handen

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Nederlandse retailservice-organisatie Euretco is in gesprek met een Duitse inkooporganisatie. Een woordvoerder van Euretco heeft dat bevestigd aan FashionUnited.nl, nadat er geruchten waren over een overname. "We hebben reeds een zakelijke relatie, doordat zij enkele private labels van ons aanbieden aan hun aangesloten leden. Een verdergaande transactie is mogelijk, maar nog niet gefinaliseerd."

De Telegraaf meldde vanmorgen dat Euretco waarschijnlijk in handen komt van de Duitse EK Servicegroup. EK is net als Euretco een inkoopcollectief.

Retailservice-organisatie Euretco in gesprek over overname door EK Servicegroup

Euretco is vooral bekend als het bedrijf achter franchiseformules als Runnersworld, Coach, Intersport en - tot afgelopen zomer - lingerieketen Livera. Bij Euretco zijn meer dan 3000 winkels aangesloten. Het bedrijf heeft contracten met leveranciers als Nike en G-Star, en regelt zo het voorraadbeheer voor de aangesloten retailers. Verder helpt Euretco detaillisten met het opzetten van webshops en informatie over trends. Ook heeft Euretco private labels, zoals LCKR voor kinderkleding, mannenmodemerk Umano en In Shape, voor de eigentijdse modieuze vrouw van dertigplus.

De voorloper van Euretco, Inkoopvereniging Nederland, bestaat sinds 1916. Hiermee vertegenwoordigt Euretco al bijna honderd jaar zelfstandig retailend Nederland. Sinds 2008 is het concern in handen van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners.

Euretco en Intres in 2012 gefuseerd

In 2012 fuseerde Euretco met een andere Nederlandse retailservice-organisatie uit Nederland: Intres. Dat had een gunstige invloed op de winst van de onderneming: het genormaliseerde bedrijfsresultaat - incidentele baten en lasten niet meegerekend - steeg van 4 miljoen euro in 2012 naar 6 miljoen euro in 2013. De omzet kwam uit op 922 miljoen euro. Hoe Euretco in 2014 heeft gepresteerd is nog niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat de omzet stabiel is.

De EK Servicegroup is ook een samenwerkingsverband van retailers. Het bedrijf, gevestigd in Bielefeld, heeft een jaar omzet van ongeveer 1,5 miljard euro. Bij de EK Servicegroup zijn zo'n 2200 zelfstandig ondernemers aangesloten.

Foto: Runnersworld

EK Servicegroup
Euretco
Intres