• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Euro Shoe Group schrapt banen

Euro Shoe Group schrapt banen

Door Caitlyn Terra

21 nov. 2017

Het moederbedrijf van Shoe Discount en Bristol, de Euro Shoe Group, schrapt banen, zo meldt financieel directeur Bart Rayen tegen De Tijd. De groep kondigt aan 30 banen te schrappen op het hoofdkantoor, na de eerdere 50 banen die verdwenen door het afstoten van schoenwinkelketen Avance.

Het betreft vooral banen ‘in de ondersteunende diensten’ van de winkels van de groep. Volgens de tijd zou het gaan om regiomanagers, mensen die verantwoordelijk zijn voor de reclame in de winkels en het personeel dat inventarissen opmaakt. De groep hoopt gedwongen ontslagen te vermijden en ‘wil de banen schrappen door natuurlijke afvloeiingen’.

Vorig jaar kondigde de groep nog aan honderd nieuwe winkels te openen in België en Nederland in de volgende vijf jaar. Volgens De Tijd lijkt het door het schrappen van de banen erop of deze plannen aan de kant zijn geschoven. Rayen wil dit niet bevestigen of ontkennen. “Het enige dat we kwijt kunnen, is dat de volledige strategie van ons bedrijf op tafel ligt,” aldus Rayen tegen De Tijd.

Op dit moment heeft de Euro Shoe Group 270 winkels die vorig jaar een omzet van 144 miljoen euro opleverden. Het bedrijf lijdt 3,8 miljoen euro verlies.

Euro Shoe Group