De Europese Unie was vorig jaar opnieuw wereldleider in kledingverkoop. Met een omzet van 350 miljard dollar loopt Europa ver vooruit op haar concurrenten China en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit gegevens van Statista, dat onderzoek doet naar wereldwijde marktleiders in kledingverkoop.

Europa wordt gevolgd door de Verenigde Staten, die met een gemiddelde omzet van 225 miljard dollar ver achterlopen op Europa. Op de derde plaats staat China met een omzet van 150 miljard dollar. China wordt gevolgd door Japan (110 miljard), Brazilië (55 miljard), India (45 miljard), Rusland (40 miljard), Canada (30 miljard) en Australië (25 miljard).

Met de opleving van het Europese economische klimaat heeft de textiel- en modeindustrie zich in 2014 verder kunnen ontwikkelen. Uit gegevens van Euratex blijkt dat de 173 bedrijven in deze sector op dit moment aan meer dan 1,6 miljoen mensen werk bieden.

Duitsland is marktleider in Europa, met een omzet van 72,4 miljard dollar. Daarna volgen Groot-Brittannië (69,9 miljard) en Italië (61,0 miljard). Nederland staat op de zesde plaats, met een jaaromzet van 13,1 miljard dollar. Griekenland en Finland sluiten de lijst met een omzet van 4,6 miljard dollar.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN