• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Export zorgt voor record omzet bij Deense mode industrie

Export zorgt voor record omzet bij Deense mode industrie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Deense mode industrie heeft vorig jaar een omzet van 6,3 miljard euro behaald, zo meldt Dansk Mode & Textil (DMOGT). De stijging is te danken aan de extra inkomsten door de export van mode-artikelen, zo blijkt uit het bericht. De verkoop van Deense mode-items in Nederland steeg met 18 procent in 2018 en in België met 13,7 procent.

De omzet die is behaald binnen Denemarken bleef namelijk gelijk met 2017 op een niveau van 15,9 miljard Deense kroon (2,1 miljard euro). De omzet uit de export kwam neer op 31 miljard Deense kroon (4,15 miljard euro). De inkomsten uit de verkoop in het buitenland van Deense mode zijn hiermee 6,4 procent hoger dan het jaar daarvoor. De totale omzet van de Deense mode industrie is in 2018 met 4,1 procent gestegen.

Bij Deense modemerken die in Nederland worden verkocht kan gedacht worden aan Moss Copenhagen, Les Deux, Ganni en Samsøe Samsøe.

Momenteel vindt in Denemarken Copenhagen Fashion Week plaats. In de hoofdstad vindt gelijktijdig modevakbeurs CIFF plaats. Volgende week woensdag publiceert FashionUnited een verslag uit Kopenhagen.

Beeld: Copenhagen Fashion Week

Dansk Mode & Textil
Deense mode
deense modebranche
denemarken
Omzet