• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Failliet: Doek valt voor gehele Bretoniere Group

Failliet: Doek valt voor gehele Bretoniere Group

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Na de wholesale en retail tak van de Bretoniere Group, is nu ook het faillissement over de hele groep uitgesproken. Dit blijkt uit documenten op Rechtspraak.nl.

Bretoniere Group B.V., Bretoniere Holding B.V., Bretoniere Online B.V. en Bretonière International B.V. zijn nu naast Bretoniere Retail NL B.V. en Wholesale I B.V. (voorheen Bretonière Wholesale B.V.) failliet verklaard. Winkels in Amsterdam, Maastricht, Groningen, Arnhem, Den Haag, Utrecht en ‘s-Hertogenbosch zijn betrokken bij het faillissement. De Bretoniere Group heeft 115 mensen in dienst.

Faillissement voor hele Bretoniere Group

De Bretoniere Group kampte al langer met dalende omzetten vanwege huidige marktomstandigheden. Deze marktomstandigheden worden in het persbericht dat maandag al verscheen op de Nederlandse en buitenlandse websites van Fred de la Bretonière ook aangehaald. “De schoenensector heeft niet kunnen profiteren van het economisch herstel. Sinds het einde van de economische crisis is de omzet in de sector verder afgenomen met 25 procent,” aldus het bericht. De groep introduceerde dan ook in 2016 een nieuwe strategie met een nieuw winkelconcept en uitbreiding naar het buitenland. In het persbericht is te lezen dat de ‘directie het faillissement betreurt en hoopt een doorstart te kunnen maken.’

Nederlands investeringsbedrijf Karmijn Kapitaal nam in 2014 een meerderheidsbelang in het Nederlandse lederwarenbedrijf Fred de la Bretonière. Dennis Mok werd destijds aangesteld als CEO, Mayra Krishnadath als CFO en international sales director Stefan van Schooten. Oprichter en naamgever Fred de la Bretonière bleef aan als ontwerper. De Bretonière Group is ook eigenaar van het merk Shabbies Amsterdam. Het bedrijf deelde in 2017 in een interview met FashionUnited dat het vooral groei zag in het buitenland. De Bretoniere Group is dan ook actief in Duitsland en België.

Beeld: Fred de la Bretoniere Facebook

bretoniere group b.v.
bretoniere holding b.v.
bretoniere international b.v.
bretoniere online b.v.
FRED DE LA BRETONIERE
Shabbies Amsterdam