• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Faillissement aangevraagd door zusterbedrijf Neckermann.com

Faillissement aangevraagd door zusterbedrijf Neckermann.com

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Readen BV, het zusterbedrijf van Neckermann, is failliet. Het nieuws is naar buiten gebracht door RTL Nieuws dat naar eigen zeggen stukken in handen heeft waarin het faillissement wordt bevestigd. Daarnaast hebben bronnen tegenover de nieuwszender verklaard dat Readen inderdaad zelf een aanvraag tot faillissement heeft ingediend.

Faillissement voor zusterbedrijf Neckermann

Readen, een dochterbedrijf van het Amerikaanse Readen Holding Corp., maakte in januari van dit jaar bekend een meerderheidsaandeel te hebben verkregen in Neckermann. Nu het doek is gevallen voor Readen, wordt verwacht dat aan de plannen die de eigenaren van het bedrijf hadden voor Neckermann mogelijk ook een eind is gekomen. FashionUnited heeft contact opgenomen met Readen, maar het bedrijf gaf aan op dit moment geen commentaar te geven op het nieuws.

De broers Joop en Ronald Steenbergen die aan het roer staan van Readen, maakten aanvankelijk bekend grootse plannen te hebben voor het hervormen van Neckermann. Binnen één tot twee maanden moesten er dertien fysieke winkels van de keten worden geopend, werd destijds gesteld. Volgens CEO Bas Pieper had Neckermann het potentieel om uiteindelijk tientallen vestigingen in Nederland en België te openen, omdat het een “groot” merk is.

Een onzekere toekomst voor Neckermann

Wat vaststaat, is dat het Readen het afgelopen jaar zeker niet altijd voor de wind is gegaan. In mei kwam het bedrijf in het nieuws nadat CEO Bas Pieper was ontslagen. Aan RTL Z verklaarde de CEO dat het ontslag te maken had met de kritiek die hij had geleverd op het beleid, al wilde hij niet dieper ingaan op de precieze inhoud daarvan. “Samen met de 60 mensen die zijn overgenomen van Kijkshop hebben we in het eerste kwartaal iets moois neergezet. Ik ben helaas niet op een nette manier buiten de deur gezet.” Een week nadat Pieper was ontslagen, kwam Readen opnieuw in het nieuws: ditmaal omdat de vijf Belgische winkels van het bedrijf de deuren hadden moeten sluiten op verdenking van frauduleuze praktijken.

Neckermann heeft uiteindelijk fysieke winkels geopend in acht omgebouwde filialen van Kijkshop in Nederland, en vijf panden in België die voorheen aan Depotplus toebehoorden. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook via de eigen webshop. Hoe de toekomst eruit zal zien voor Neckermann, is vooralsnog niet bekend.

Beeld: Neckermann.com Almelo Facebook

Neckermann.com
Readen