• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Faillissement uitgesproken over Houtbrox

Faillissement uitgesproken over Houtbrox

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Modeketen Houtbrox is officieel failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. De bewindvoerders dienden maandag morgen de aanvraag in bij de rechter. Voor 528 medewerkers is de toekomst onzeker.

Het gaat om Houtbrox B.V. en de gelieerde vennootschappen Duthler-Intermode B.V., Brova Retail Services B.V. en Brova B.V.. Houtbrox heeft 2 warenhuizen in Uden en Veghel en 21 winkels in het hele land.

Curator Floris Dix laat aan FashionUnited weten dat een faillissement betere mogelijkheden biedt voor een doorstart, ‘met zoveel mogelijk behoud van banen’. Er hebben zich al dertien geïnteresseerde partijen bij de bewindvoerders gemeld, en de verwachting is dat dit aantal nog oploopt na de uitspraak van het faillissement.

“De geïnteresseerde partijen zijn heel divers, van retailers tot investeerders. Ik heb de indruk dat er een aantal goede kandidaten bij zitten. Er is in ieder geval voldoende interesse,” licht curator Dix toe. In de komende dagen zullen de curatoren een dataroom inrichten, waar de kandidaten extra informatie krijgen over Houtbrox. Met overgebleven partijen gaan curatoren Dix en Van der Plas in gesprek, waarna de laatste overnamekandidaten een bod zullen doen op Houtbrox. “Dan gaat het om de beste bieders,” aldus Dix.

De winkels van Houtbrox zijn op maandag gewoon geopend. Het UWV zal de eerste zes weken het salaris van het personeel betalen. Met de meeste leveranciers zijn al afspraken gemaakt over de goederen die verkocht zijn vanaf het moment dat Houtbrox uitstel van betaling aanvroeg.

Bewindvoerder Dix denkt dat het wel enkele weken zal duren voor er duidelijkheid komt over een doorstart. Tot die tijd wil hij de winkels openhouden, om de kans op een doorstart zo groot mogelijk te maken.

Vorige week vroeg het bedrijf al uitstel van betaling aan, nadat Houtbrox eerder liet weten in zwaar weer te zitten. Huisbank ING draaide eerder de geldkraan dicht, na jarenlange tegenvallende resultaten. Moederbedrijf Brova verkocht nog voor het faillissement kledingketen Purdey, die met 22 winkels overging naar O&C Investments.

Waar bevinden zich de filialen van Houtbrox? Bekijk het op de interactieve kaart.

Brova
HoutBrox