• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Faillissement uitgesproken over Sandwich-moederbedrijf Veldhoven International en groepsentiteiten

Faillissement uitgesproken over Sandwich-moederbedrijf Veldhoven International en groepsentiteiten

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De faillissementsaanvraag is goedgekeurd. Veldhoven International B.V., Veldhoven Studio Amsterdam B.V., Veldhoven Logistics Services B.V. en Veldhoven The Netherlands zijn op donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Als curator is de heer De Roy van Zuidewijn aangesteld, zo blijkt uit officiële documenten.

Eerder deze week maakte Veldhoven International B.V. bekend het faillissement aan te vragen voor het bedrijf en de groepsentiteiten. Hierbij is ook de Duitse tak betrokken. Het faillissement heeft geen effect andere Veldhoven bedrijven in België, Engeland en het Verre Oosten, zo werd al eerder gemeld.

De Veldhoven groep heeft op dit moment nog alleen het merk Sandwich in het portfolio. Dit was het eerste merk dat werd opgericht binnen de groep in 1983. Naderhand volgde merken zoals Stills en Nono. Na 2000 werden de merken Turnover, Dept en Olsen overgenomen door de groep. Nono was het eerste merk dat werd verkocht in 2014. Stills ging in 2014 zelfstandig verder. De Veldhoven groep veranderde in 2016 van strategie waardoor de merken Dept en Turnover werden opgeheven. Olsen werd aan een ander partij verkocht.

Beeld: Sandwich Fall 2018

Sandwich
Veldhoven Group
Veldhoven International B.V.