• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Faillissement voor accessoiremerk Laimböck

Faillissement voor accessoiremerk Laimböck

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Modana Accessoires B.V., handelend onder het merk Laimböck, is failliet verklaard. Op 21 januari werd uitstel van betaling aangevraagd, en dat is vijf dagen later omgezet in een faillissement. Dat meldt Faillissementdossier.nl.

Het faillissement is uitgesproken over de handelsnamen Laimböck, Modana, Double Touch en Laimböck Handschoenen. De heer A.J.H.M. van Poorten van Willemse & Van Poorten Advocaten is aangesteld als curator. Hij heeft nog geen reactie gegeven op het faillissement, ook is het niet duidelijk of er een doorstart mogelijk is. Het UWV zal de financiën afhandelen.

Het merk Laimböck ontstond in 1831, toen de familie Laimböck van Tirol naar Nederland reisde om handschoenen te verkopen. De eerste winkel opende in de prestigieuze galerij in Scheveningen. Daarna volgden er vele winkels, waaronder in de Amsterdamse Kalverstraat. Inmiddels is het merk te vinden in de betere winkel en warenhuis en is Laimböck een van de bekendste Europese handschoenenmerken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuw-Vennep.

Naast Laimböck maakt Modana ook producten voor het eigen label van V&D.

Beeld: Facebook Laimböck


Laimbock